UP Police SI Exam 2021: After 10 Days, the Examination for the Biggest Recruitment of UP Police Will Be Done, Practice These Questions Related to the Constitution Because Many Questions From This Topic Will Come in the Exam

A total of 9,534 vacancies were released for the posts of SI, Platoon Commander, and Fire II Officer in the Police Department of Uttar Pradesh. The written examination for these posts will be conducted from November 12 to December 2. 

Expansion

The exam dates have been announced for a total of 9,534 posts of Sub-Inspector (SI), Platoon Commander PAC, and Fire II Officer in Uttar Pradesh. The examination for this recruitment will be conducted from November 12 to December 2 in three shifts in a total of 92 examination centers in 13 districts of the state. The examination will be held in the first shift from 9 am to 11 am, in the second shift from 11.30 am to 2.30 pm, and in the third shift from 4 pm to 6 pm. Around 16 lakh candidates had applied for this recruitment. 

When will the admit card come

On November 1, 2021, the Police Recruitment Board has announced the exam dates by issuing a notification. In this notification, along with the dates and shifts of the examination, the board has informed that the admit cards of the candidates for the examination will be issued three days before the examination. The board has also advised that the candidates should keep an eye on the official website for every information related to the examination. 

Prepare for these important questions  

1. Who presented the Preamble Resolution?
Answer- Pandit Jawaharlal Nehru 

2. What has India been called in the Constitution?
Answer- Union of States 

3.10th Schedule is related to?
Answer- From the Anti-Defection Bill 

4. Who was the chairman of the flag committee?
Answer – J.B. Kripalani 

5. Who was elected the only unopposed President of the country? Answer-
Neelam Sanjiva Reddy 

6. What was the basis for the creation of the Constituent Assembly in India?
Answer- Cabinet Mission Plan 1946 

7. On whose recommendation were the Fundamental Duties added?
Answer- Sardar Purna Singh 

8. Who was the first Viceroy of India?
Answer- Lord Canning 

9. When was the post of Viceroy created?
Answer- 1858 Government of India Act 

10. When is Law Day celebrated? Answer-
26 November 

11. Dr. Bhimrao Ambedkar was a member of the Constituent Assembly from which state?
Answer-

Competitive students applying for Mumbai  UP Police SI Vacancy, immediately join the free mock test session of success.com to practice more such important questions. 

Leave a Comment